Colorimetria & il·luminació

Colorimetria & il·luminació


La llum i el color són inseparables. Junts conformen el substrat i el coixí ideal per crear els ambients que volem als nostres espais. A uniuna en som molt conscients i per això apliquem els millors materials, elements i dissenys per aconseguir els efectes desitjats.
 

Colors


El color ens envolta i ens transmet sensacions que no es pot obviar en les nostres vides. En la decoració de les llars el color és el protagonista ja que gràcies a ell es poden aconseguir diferents ambients en les diferents estances i podràs aconseguir a més una llar confortable que et transmeti benestar gràcies als colors ia una combinació correcta amb el mobiliari, accessoris i tèxtils. El color té gran importància perquè no és el mateix pintar les parets d'un saló que les d'un dormitori o un despatx perquè el que es busca és aconseguir unes sensacions diferents. Per exemple en el saló pots jugar amb colors relaxants, o vibrants o que et omplin de vida l'estada. En canvi en els dormitoris segurament escolliràs colors que t'ajuden a relaxar-te i trobar el somni per a un bon descans. Si decideixes decorar amb colors vius i vibrants hauràs de saber que és una decisió arriscada però en moltes ocasions encertada ja que encara que pot ser complicat si trobes exactament els colors que van amb tu però que al mateix temps encaixin en la teva estada i en la teva llar aconseguiràs un efecte únic (però et recomano que aquesta opció la utilitzis en salons o cuines).

Iluminació


La llum és imprescindible en els interiors, tant en horaris diürns com nocturns. Té la capacitat de realçar colors i formes dels mobles i altres objectes, òbviament que ho farà sempre que estigui ben aprofitada. La llum natural També la llum natural és fonamental per donar vida als interiors i afavorir a les activitats que dins de casa portem a terme. És apreciable el bon grandària i orientació de les finestres, principal font de llum exterior. Però a més es pot ajudar amb una correcta distribució dels mobles, colors de pintura, i cortinados. Mira alguns consells per generar ambients lluminosos. La llum artificial En el cas d'il·luminar de manera equivocada un interior podem arruïnar una bella decoració. I si el que volem és obtenir un bon i ordenat aspecte de la mateixa hem d'escollir amb cura els objectes que la il·luminaran. Les necessitats de cada ambient requereixen diferents disposicions i conformacions de les lluminàries, la qual cosa defineix els diferents "tipus" i "sistemes" d'il·luminació que seran utilitzats. Tipus d'il·luminació en interiors Il·luminació general: Aquest tipus fa referència a la llum principal que il·lumina tot un ambient, i que permet fer les accions bàsiques davant l'absència de llum natural. Sempre se situa a major altura i permet una il·luminació homogènia lliure d'ombres. Il·luminació puntual: és un complement a la llum general, i s'utilitza per il·luminar un sector especialment, en on es realitza un activitat específica, com per exemple un racó de lectura o la taula de cuina. També se l'anomena focal. Il·luminació d'ambient: Generalment s'utilitza per ambientar un lloc, i s'acompanya tant a una llum artificial com natural. Il·lumina sectors foscos o crea un atmosfera. En aquest cas és importare el disseny del llum i el color i intensitat de llum que emet, no ha de ser excessiva. Il·luminació decorativa: Aquest tipus d'il·luminació s'utilitza per realçar o destacar un sector especialment, un quadre, o l'arquitectura d'una edificació. Sistemes d'il·luminació en interiors D'altra banda els sistemes sorgeixen a partir de la manera que la llum es propaga en l'ambient o zona il·luminada. Alguns dels sistemes són il·luminació directa, il·luminació indirecta o il·luminació difusa.